Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


USA - a fejlett állam, vagy a Föld gyilkosa?

2010.07.18

                            

A nagy Amerika.. Sok ember álma, példaképe. Pedig ha túllátnának az emberek a média hazugságain, a filmekben mutatott "álomvilágon", Amerika tettein inkább elborzadnának, mint felnéznének azokra. Az alábbi kisfilmben megismerheti a valódi Amerikát, a kizsákmányoló, környezetszennyező, uralkodni vágyó államot.

Néhány adat az amerikai álomról:

- az amerikai erdőknek mára kevesebb, mint 4%-a maradt meg

- a víz 40%-a vált ihatatlanná

- a föld populációjának 5%-át teszik ki az amerikai lakosok, míg az erőforrások 30%-át fogyasztja, és a hulladék 30%-át termeli!

- az amerikai lakosság 2x annyit vásárol most, mint 50 évvel ezelőtt

- a megvásárolt termékek mindössze 1%-a van forgalomban/használatban 6 hónap múlva. A 99%-a a szemétbe kerül!!!

- az Amazonas erdejeiből 2000 fát vágnak ki PERCENKÉNT, ez 7 focipályányi terület

- az amerikai nép a legelhízottabb, legegészségtelenebbül táplálkozó népcsoport, és egyben náluk van a legnagyobb kereslet a fogyasztószerek iránt. Ez elég ellentmondásos, nem? Zabálunk, adunk az élvezetnek, aztán bedobunk egy fogyibogyót. A Föld másik kontinensein pedig éheznek..

- 2006. decemberéig 169 állam csatlakozott a Kiotói Egyezményhez, amelyek összességében a világ széndioxid-kibocsátásának 61.6 százalékáért felelõsek. A viszonylag alacsony arány azért lehetséges, mert a világ legnagyobb légszennyezõ állama, az Egyesült Államok, valamint a szintén nagy szennyező, Ausztrália nem csatlakozott az egyezményhez!

Nézze hát meg az alábbi kisfilmet, és gondolkodjon el rajta: vajon Ön élhető, valós életet él, vagy megy a nagy amerikai álommal??

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-3739057535742805133&hl=en&fs=true

          

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.