Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012

2010.06.23

2012 a következő évszám a “világvégére”. Sokan mondhatják: persze, persze..volt már világvége jósolva 2000-re, 2005.05.05-re, stb..

Nos, az előbbi dátumokkal soha nem foglalkoztam, még a pontos dátumot sem tudtam, mikorra jósolták a világvégét. De 2012 mellett nem tudtam elmenni. Elkezdtem utánajárni, könyveket rendeltem, melyek ezzel az évszámmal foglalkoznak, tudományos és spirituális magyarázatokat egyformán kutatva. A sok info először összezavart, majd minél többet olvastam, és gondolkoztam a témán, annál tisztábban láttam.

Sajnos a 2012-es jóslatot igen komolyan kell vennünk, méghozzá azért, mert a “megjósolt veszedelmek” jó részét mi állítjuk elő életvitelünkkel, környezetünk kipusztításával!! És ez nem azt jelenti, hogy a világvége vár ránk december 21.-én, tekintsük inkább úgy, hogy ez a Föld utolsó segélykiáltása, illetve lehetne inkább a mi segélykiáltásunk, mert ha így folytatjuk, nincs sok vissza.

Tehát: aki nem hisz a maja jóslatban, a bibliában, nem spirituális beállítottságú, az gondolja végig ésszel, logikusan! Lássuk:

1.       AZ ÓZON: a klór-fluoro-karbon (CFC) vegyületek azok a gázok, melyek kizárólag emberi gyártás során keletkeznek. Ezek a gázok, minthogy a klórt a sztratoszférába juttatják, igen súlyos fenyegetést jelentenek legfőbb védelmünkre, az ózonrétegre, mivel tökéletesen lebontják azt. Egyetlen klórmolekula 100.000 ózonmolekulát képes lebontani! Nem félelmetes belegondolni, hogy mindent elkövetünk annak érdekében, hogy tutira kivégezzük a civilizációnkat? Ha az ózon nem tölti be szerepét, minden élőlénynél (nemcsak az embernél) magasan emelkedik a bőrrák kialakulása, a szemkárosodás, gyengül az immunrendszer, az általános egészségi állapot. Károsítja a tengerek planktonját, így az kevesebb CO2-t tud kivonni a légkörből, gyorsítva ezzel a globális felmelegedést. Megbontja a táplálékláncot, mely több tengeri faj kipusztulásához vezet. Földünk felületének kb. 4.6 %-át már nem borítja ózonréteg!

 

 

  

 

                             2010.

 

A bróm még hatékonyabban bontja az ózont a klórnál. A tűzoltáshoz is használt bróm-trifluormetán és a bróm-klórfluormetán, ismertebb nevükön Halon-1301 és -1211, tízszer hatékonyabban bontja az ózont a klórnál.

És hogy jön ide 2012? Úgy, hogy a Nap 2012-ben éri el szoláris maximumát, azaz napkitöréseinek csúcspontját. 2005-ben volt a szoláris minimuma, elvileg igen kevés napkitörésre számíthattunk volna. Ehelyett január 17.-én és 20.-án hatalmas napviharok alakultak ki, több milliárd tonna protont okádva a Föld felé. De ezzel nem csitult a Nap tevékenysége, szeptemberre elérte tetőfokát, 7.-e és 13.-a között a Nap legviharosabb hete alakult ki, melyet valaha feljegyeztek, X kategóriájú fákjákat kilövellve magából. (C osztályba a kis, M osztályba a közepes, X osztályba a nagy intenzitású kitöréseket sorolják) Mindez a szoláris minimum alatt. Mire számítsunk hát a szoláris maximumon, pláne úgy, hogy addig még kiirtunk egy pár négyzetkilométernyi ózonréteget, és mellette másik védőpajzsunk, a Föld mágneses mezeje is csökken..?

 

Egy pár cikk a napkitörésekről:

http://www.sg.hu/cikkek/39411/ujabb_napkitores_fenyegeti_a_foldet

http://www.hwsw.hu/hirek/32166/Napkitores_napszel_GPS_navigacio_hasznalhatatlan.html

http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20040713nagy.html

 

 

 

2.       A vulkánok: több tudós szerint a vulkanikus tevékenységek összefüggésbe hozhatók a klímaváltozással, bolygónk melegedésével. Arányosan több vulkán tör ki a Föld melegedésével. Mintha egyfajta védekező mechanizmus lépne életbe, ugyanis a vulkánkitörés után a kialakult korom, gáz, por, stb. felhő eltakarja a Napot, nem engedi át annak melegét a Földre. Az egyik legaggasztóbb vulkánkitörés a Yellowstone szupervulkán kitörése lenne, Amerika gyakorlatilag megsemmisülne, de a mi kontinensünk sem úszná meg a dolgot: a légárammal hozzánk is elérnének a mérges gázok, illetve a korom-por felhő, ami rengeteg élőlény kihalását eredményezné, a növényzet és vele együtt a termények is elpusztulnának az éltető oxigén és napfény hiányában. Ezekből elég egyértelműen leszűrhető, hogy a kihalás fenyegetné az emberi fajt is, hisz egészséges légkör és a napfény hiánya nélkül mi sem mennénk sokra, nem is beszélve az éhínségről, amit a gazdaság összeomlása okozna. És ez sajnos nem egy újjab jóslat, álom, stb., ez nagyon is a valóság.

 

                               http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=13867

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.