Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


gyógyszeripar

2010.06.23

 

Nem ellenzem a gyógyszeripart, hisz sok ember életét menti meg, gyermekeink védőoltásait biztosítja, és még számtalan előnyét sorolhatnánk.

Ám nem elhanyagolható tény, hogy a gyógyszerek előállítása rengeteg energiát igénybe vevő igencsak környezetterhelő folyamat.

Az emberek a média hatására a természet adta kincsektől, gyógyító füvektől és növényektől már szinte teljesen elfordultak. Szennyezzük élőhelyünket, vizeinket, a levegőt, mely éltető elemünk (lenne). A média és a mai trend azt is megköveteli, hogy vegyszerekkel tömjük tele a lakásunkat, hisz anélkül már piszkosnak, büdösnek számítunk. Otthonunk takarításával nem egy tiszta környezetet, hanem egy vegyi bunkert alakítunk ki magunk köré, és utána csodálkozunk, ha fáj a fejünk, idegesek vagyunk, törik a hajunk, a körmünk, itt fáj, ott fáj, és gyógyszerért nyúlunk. Bőrünket, hajunkat is csak mesterséges kemikáliákkal "ápoljuk", étkezésnél pedig nem a szervezet számára szükséges anyagokat, hanem tartósítószereket, ízfokozókat, színezékeket viszünk be. Nem probléma, csak fogyassz- fogyassz- és fogyassz! Aztán ha baj van, jöhet a gyógyszer! 

Sok nyugdíjason például elcsodálkozok (ismét tisztelet a kivételnek), hogy a rendelőket néha már a legjobb találkahelynek tekintik, a gyógyszertár pedig a törzshelyük. És ha az orvos csak 10 féle gyógyszert írt fel, akkor még vesz hármat a „biztonság kedvéért”.

Pedig azon túl, hogy ez elég költséges mutatvány, még beleesik ő is az ördögi körbe, mert nem gyógyítja magát, csak tovább mérgezi szervezetét, és nem gondol arra, hogy talán az életvitellel van baj..

Akkor voltam utoljára orvosnál, amikor egy influenzás betegségbe estem, és a doktornő két gyógyszert írt fel: az egyiket betegségem gyógyítására, a másikat pedig az előbb felírt gyógyszer mellékhatásai ellen. Addig sem voltam az az orvoshoz rohangálós típus, de azóta végképp hanyagolom.

Még egyszer hangsúlyozom: szükségesek, és jók a gyógyszerek.

De ne kapkodjuk be feleslegesen, ha pl. fáj a fejünk, ne az legyen az első megoldás, inkább az okát vizsgáljuk! Táplálkozzunk egészségesen, és mértékkel, sétáljunk sokat, lehetőleg ne a multivitamin készítmény jelentse az egészséges táplálkozást számunkra, és gondoljunk arra, hogy a mostani életvitelünk alappillére a jövőnknek!

És nem utolsó sorban: a lejárt szavatosságú gyógyszereinket ne a kukába dobjuk!! A gyógyszertárakban le lehet adni!!

Ajánlott olvasmány: Peter J. Dr. D’Adamo, Életmód az AB0 terv szerint

Aki elolvassa ezt a könyvet, meg fogja érteni, hogy genetikai örökségünk szorosan összefügg azzal, hogy milyen táplálékra, életmódra és környezeti tényezőkre van szükségünk egészségi állapotunk javulásához. E köny segítségével kialakíthatjuk saját egészség-megőrzési tervünket is. A vércsoport kritikus szerepet tölt be az emésztésben, a stresszre adott reakciókban, az anyagcserében és az immunrendszer jellemzőiben. Az életmód az AB0 terv szerint személyre szabott recepteket, tanácsokat és útmutatást ad: az életmód kialakítására; a stressz uralására; kiegyensúlyozott érzelmi állapot elérésére; az egészségi állapot javítására; a betegségek leküzdésére és az öregedés lassítására.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.